Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Αγκινάρες σε σιμιγδαλένιο φύλλο.

Οι ημέρες είναι περίεργες σαν ο θεός της βλακείας κατέβηκε και εγκαταστάθηκε για τα καλά μέσα στα κεφάλια μας. 
Η φτώχεια φέρνει μιζέρια και βια. Και η βια γεννάει πιο πολύ βια . Και  όταν οι πιο ψύχραιμοι και λογικοί αδυνατούν να συγκρατήσουν τις δύσκολες καταστάσεις τότε τα πράγματα παρεκτρέπονται σε ένα γαϊτανάκι παραλογισμού, φόβου, μίσους και βίας. 


Ο κόσμος διαδηλώνει για τους χαμένους τους μισθούς, τις χαμένες δουλειές, την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής που έχει φέρει στην ζωή μας η κακή διαχείριση των οικονομικών του κράτους από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, σε συνδυασμό με το διεθνές νομισματικό ταμείο που μας έχει κατσικωθεί στον σβέρκο μας σαν κερατάς.


Οι αστυνομικοί των ματ ψάχνουν ευκαιρία για να ξεσπάσουν τα νεύρα τους απέναντι στους διαδηλωτές. Γι αυτό και τους χτυπάνε κρατώντας τα γκλοπ ανάποδα ώστε να χτυπάει πάνω στο κεφάλι η μεταλλική λαβή. 
Αποτέλεσμα ένας άνθρωπος σε καταστολή από τα βίαια χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι, ένας άλλος έχασε την σπλήνα του και πολλοί άλλοι τραυματίες.
Προφανώς στα παιδιά των ματ τους αρέσει που η διαχείριση της χώρας έχει περάσει στα χέρια του ΔΝΤ και γι αυτό τσαντίζονται τόσο πολύ με αυτούς που διαδηλώνουν ενάντια. 


Ο κύκλος της παράφρονης  βίας συνεχίστηκε με την δολοφονία ενός συμπολίτη μας για να του κλέψουν μια βιντεοκάμερα. Και αυτό ήταν το έναυσμα για να ξεσπάσουν ρατσιστικές επιθέσεις από ακροδεξιούς σε μετανάστες. Λες και φταίνε όλοι οι μετανάστες για την δολοφονία του συμπολίτη μας. Αποτέλεσμα άλλη μια δολοφονία και πολλοί τραυματισμοί. Την θεωρία ότι οι μετανάστες φταίνε για όλα δεν μπορώ να το καταλάβω με τίποτα.
Όταν από την στιγμή που σαν λαός υπήρξαμε πρόσφυγες και μετανάστες. 


Με λίγα λόγια έχουμε πνιγεί στα σκατά.


















Αγκινάρες με σιμιγδαλένιο φύλλο.


για 6 άτομα


για το φύλλο
120 γρ σιμιγδάλι 
220 γρ νερο
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά ελαιόλαδο


για την γέμιση


4 αγκινάρες 
4 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί.
αλάτι πιπέρι




ακόμα θα χρειαστούν


50γρ αλμυρό τυρί πχ πεκορίνο
2 κρόκοι αυγών 






Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά για το φύλλο, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη για μια ώρα.


Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και της φυλάμε σε ένα μπολ με νερό και το χυμό ενός λεμονιού. Σε μια κατσαρόλα  ρίχνουμε τα υλικά της γέμισης και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.


Εν τω μεταξύ γεμίζουμε μια κατσαρολίτσα με νερό και πάνω της βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, κάτι σαν μπεν μαρί. Αφήνουμε να βράσει το νερό και να ζεσταθεί το τηγάνι. Με ένα πινέλο 4 εκατοστών πλάτος παίρνουμε από την ζύμη και απλώνουμε στο τηγάνι μέχρι να καλυφθεί καλά ο πάτος του. Αφήνουμε να στεγνώσει καλά το φύλλο και το βγάζουμε. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.


Παίρνουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με το τυρί και τα αυγά.


Παίρνουμε ένα φύλλο βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και το διπλώνουμε στα τέσσερα ώστε να κάνουμε ένα δεματάκι.


Αφού τελειώσουμε με τα δεματάκια, βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά ρίχνουμε λάδι και τα τηγανίζουμε για κάνα λεπτό έτσι ώστε να γίνουν χρυσαφένεια και τραγανά.